Didgeridoo - didjeridu - yidaki le

Deze site is tevens opgedragen aan Djalu Gurruwiwi, een man die een geweldige indruk bij mij heeft achtergelaten toen ik een tijd bij hem en zijn familie aanwezig mocht zijn. Hier mocht ik zoveel mogelijk leren over de aboriginal cultuur en het traditionele didgeridoospel zover het mij was toegestaan.De Yidaki / Yirdaki of Didgeridoo, is het traditionele blaasinstrument van de aboriginals de "oorspronkelijke mens" van Australie. Het instrument is vele duizenden jaren oud en waarschijnlijk het eerste blaasinstrument op de aarde.

Ik wil mij kennis en mijn cultuur delen met iedereen, ongeacht wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Dit is mijn gebaar van vriendschap en goodwill, in de hoop dat dit zal leiden tot een beter begrip van Balanda
( niet aboriginal mensen) en Yolngu (aboriginals van North East Arnhemland)
Djalu Gurruwiwi


Dr. Richard Walley

“Dr. Walley behoort tot de grootste Aboriginal artiesten en schrijvers van Australië.
Richard is een staatsman, ‘storyteller’ en beschermheer van zijn Aboriginal cultuur. Zijn gave om deze cultuur te vertalen naar de internationale samenleving is uniek.
Door zijn visie en passie voor zijn cultuur leidt Richard actief inheemse jongeren de 21 eeuw in, met de trots en waardigheid die hun rijke 40.000-jarige historie verdient.”

 


Djalu Gurruwiwi


Het Aboriginal Art Museum is het enige museum voor hedendaagse Aboriginal kunst in Europa. U maakt hier kennis met de rijke kunst en cultuur van de Aboriginals. De unieke collectie bestaat uit schilderijen op boombast, papier en linnen, ceremoniële beelden en grafpalen e.t.c.Yidaki verzorgt ook de didgeridoo workshops voor het museum.
Aboriginal Art Museum
Oudegracht 176
3511 NP Utrecht

T (0031+)(0) 30 2380100
F (0031+)(0) 30 2380102
E info@aamu.nl
Workshops met de Slidedidge (didgeribone)

Een prima start om met de didgeridoo kennis te maken.
Voldoende leerstof wordt je aangereikt om de didgeridoo te kunnen beheersen.
Deze dag kost Euro 60.00 en wordt gehouden van s'morgens 10.00 uur tot 16.30 uur.

Er wordt gebruik gemaakt van de didjeribone, een uniek instrument. Deze verstelbare didgeridoo laat je in alle toonaarden spelen. Het materiaal heeft een geweldige resonantie en is door zijn eigenschappen snel aanspeelbaar. Daardoor gaat er geen kostbare lestijd verloren. Zeker 95% van de cursisten laten binnen 15 minuten de basistoon horen. Ook uit het standpunt van hygiëne wordt dit instrument gebruikt. Het is eenvoudig en grondig te reinigen.


Workshops en lessen in klasverband.


www.eniar.org


hosted by alt-webring.com

Workshops | Evenementen | Informatie | Dreamtime | Didgeridoo | LinksHijgend zoekt de goanna verkoeling onder de rotsen. De zon stuurt zijn verzengende stralen naar de rode aarde terwijl uit de Eucalyptusbomen het schaterende lachen klinkt van de kookaburra. Het geluid begeleid het ritme van de clapsticks en de didgeridoo. De gezangen en dans van de aborigini vloeien samen en worden gelijk als de natuur.

De Emoe strompelde met zijn nek bijna tegen de grond gebogen in de rondte. De kangoeroe kon niet springen en niet een vogel kon hoger dan een meter in de lucht vliegen.

Alleen de slangen waren gelukkig, want zij waren de enige dieren, die dicht tegen de grond leefden. De dieren leefden al kruipend op de vochtige donkere aarde tastend naar vruchten en bessen.

Het was vaak zo moeilijk om voedsel te vinden, dat er dagen niet gegeten werd. De Wombat werd zo moe van al dat volk, dat maar tegen hem opbotste, dat hij een hol voor zichzelf groef en leerde lange periodes te slapen.

Tenslotte kregen de vogels er genoeg van. Ze riepen alle dieren voor een vergadering bij elkaar. De eksters, die intelligenter waren dan de meeste vogels, hadden een plan......

Meer over de dreamtime en dreamtime verhalen op de site van Yidaki


Workshopsdatums didgeridoo

Het verzorgen van de didgeridoo workshops en lessen door YIDAKI is de eerste stap om u te laten kennis maken met een geweldig instrument die een zeer grote indruk zal achterlaten bij de beginnende als geoefende speler.
Tijdens de lessen krijgt u alle informatie om het instrument probleemloos te kunnen bespelen.


David Bl*n*si
(didgeridoomaster)

Door zelf onderricht te blijven volgen bij didgeridoo masters, zijn wij altijd op de hoogte van de laatste technieken en ontwikkelingen.

Informatie:
030-2628253
info@yidaki.nl


 

The Worldwide Didgeridoo Webring
Next | Previous | Random | List Sites
Next 5 | Previous 5 | Join
The Worldwide Didgeridoo Webring
made possible by CrickRock Webrings.

Ziet u geen framepagina www.yidaki.nl